Participatie

Van begin maart tot eind mei organiseerden we klankbordgroepen voor de Borsbekenaar. We namen een duik in vijf thema’s.

In deze klankbordgroepen kreeg je inzicht de lopende gesprekken tussen Borsbeek en Antwerpen en kon je per thema je stem laten horen. 

Klankbordgroepen in vijf thema's

klankbordgroepen

1. Veiligheid - 20 maart 2023

Wat betekent een fusie voor de veiligheid van de Borsbekenaar? Tijdens deze klankbordgroep krijg je inzicht in de fusiegesprekken en kun je vragen stellen aan Siegfried Mertens, hoofdcommissaris Politiezone Minos en Kapitein Dirk Vanuffel brandweer Zone Rand.

Borsbeek fusie tarieven

2. Interne werking & dienstverlening - 18 april 2023

Hoe verandert een fusie de interne werking en dienstverlening van Borsbeek? Tijdens deze klankbordgroep krijg je inzicht in de fusiegesprekken en kun je vragen stellen aan een burgemeester van één van de huidige Antwerpse districten.

3. Onderwijs & kinderopvang - 25 april 2023

Wat betekent een fusie voor het onderwijs en de kinderopvang in Borsbeek? Tijdens deze klankbordgroep krijg je inzicht in de fusiegesprekken en kun je vragen stellen aan Gonda Verhaert, directeur stedelijk onderwijs (Antwerpen) en Emmy Proost, directeur flankerend onderwijsbeleid (Antwerpen).

klankbordgroep omgeving

4. Omgeving - 8 mei 2023

Welke impact heeft een fusie op de omgeving in Borsbeek? Tijdens deze klankbordgroep krijg je inzicht in de fusiegesprekken en kun je vragen stellen aan Frans Lauwers, kabinetschef van schepen De Ridder (Antwerpen).

5. Vrije Tijd - 15 mei 2023

Wat gebeurt er met het vrijetijdsaanbod (bibliotheek, cultuur, sport, jeugd, senioren, etc.)? Tijdens deze klankbordgroep krijg je inzicht in de fusiegesprekken en kun je vragen stellen aan Steven Thielemans, directeur talentontwikkeling en vrije tijdsbeleving (Antwerpen).

Deel dit bericht

Een initiatief van